Tilbage

Dampede muslinger

Denne opskrift kan varieres i den uendelige. Man kan skære urter i tynde skiver og koge det med i vandet. Man kan også dampe i hvidvin, øl, flåede tomater og tilsætte krydderurter.

Ingredienser

  • Friske muslinger (beregn cirka 800 gram pr. person)
  • Krydderurter

Instruktioner

  1. Hæld 2-3 cm vand i bunden af en gryde.
  2. Tilsæt lidt salt og lidt safran.
  3. Når vandet koger, hæld muslingerne i, læg låg på og damp i 5-8 minutter.
  4. Ryst gryden et par gange.
  5. Tag muslingerne op ad gryden. De muslinger, der ikke har åbnet sig helt, kasseres.
  6. Sigt saften gennem en fintmasket sigte.
  7. Suppen kan med fordel fryses i små portioner.
  8. Drys med hakkede krydderurter og server med det samme.
Copyright © 2017. Foreningen Skaldyrsfestival.