Om Skaldyrsfestival / Foreningen Skaldyrsfestival

Foreningen Skaldyrsfestival

Historien bag Skaldyrsfestivalen.
 
Foreningen Skaldyrsfestival blev etableret i 2004, for at fortælle den gode historie om Mors, Morsingboerne og Limfjorden. 
 
Mors har med den smukke Limfjord, skaldyrene, og havnen i Nykøbing sublime rammer for en Skaldyrsfestival og med dette som baggrund fostrede gruppen af lokale ildsjæle i 2005 den første Skaldyrsfestival, som udover at gøre opmærksom på Mors, fremmer interessen for skaldyr og lokale producerede varer.
 
Med stor opbakning fra Skaldyrserhvervet, Dansk Skaldyrscenter - DTU Aqua, lokale sponsorer, Morsø kommune og talrige frivillige hjælpere blev Skaldyrsfestivalen fra dag et en kæmpe succes. 
 
Skaldyrsfestivalen er med til at skabe et positivt image om Mors, og mange gæster fra nær og fjern har med årene nydt stemningen på havnen, livet i byen og smagen af skaldyr
 
Skaldyrsfestivalen begyndte i 2005 med ganske få besøgende, og har gennem årene udvilket sig til at være et lokalt fyrtårn indenfor turistmen på Mors og i Limfjordslandet.
Med sin faste placering 1. weekend i juni, skyder Skaldyrsfestivalen hvert år  turistsæsonnen i gang.
 
Festivalen havde i 2017 ca 17.000 besøgende.
Skaldyrsfestivalen er helt igennem et non-profit foretagende, arrangeret af foreningen Skaldyrsfestival og de mange frivillige.
 
 
 
 Bestyrelsen udviklede over efteråret 2015 den nuværende 5års plan. 
 
"20-I-2020"  (hovedpunkter.)
 
Målsætningen for 5års planen er at opsætte en række sigtepunkter, til etablering af en række nye aktiviteter og events som kan hjælpe bestyrelsen, og danne grobund for at nå målsætningen om 20.000 besøgende i 2020.

*Missionen er at: Skaldyrsfestival 2020 skal have mindst 20000 besøgende.
Fordelt således:
-7500 lokale gæster
-12500 udenøes gæster.
 
*Sommersæsonen på Mors
- Skaldyrsfestivalen ønsker med sin placering i begyndelsen juni, at være den naturlige indgangsportal og opstartsevent for sommersæsonen på Mors.
- Vi ønsker at inspirere vores gæster til at besøge et eller flere af de øvrige events som afholdes "over sommeren" på øen.
- Vi ønsker at motivere vores gæster til at besøge og "bruge" øen og omgivelserne.

Oplevelser
*At tilbyde gæsterne en række oplevelser gennemsyret at Morsø's byggesten og Morsingboernes DNA, det som gør Mors til et særligt sted.
-Smagsoplevelser.
-maritimeoplevelser.
-Torvestemning,
-Aktivt foreningsliv.
-Aktivt forretningsliv.
-En aktiv kommune, et godt sted at leve.
-Positive oplevelser og Hygge.
-Limfjordsområdets utallige smags nuancer.
 

*"MadMarkedMORS"
"MadMarked" har til formål at samle det bedste fra Øen, den prisvindende vin fra sindbjerg , smagfulde Olie fra Møllen, den gyldne Snaps fra Sillerslev, osv. -samlet på et kæmpe madmarked, med fokus på alt den ypperlige kvalitet vi kan præstere indenfor landbrugserhvervet, og vore lokale fødevareproducenter, men vi stopper ikke her, for vi vil inddrage hele limfjordslandet og derved gøre Mors til samlingsstedet for Limfjordslandets fremragende fødevarer og kvalitetsprodukter.  
-med det vilde Vesterhav i nordvest, vores grønne Ø midt i den blå Limfjord og sallings blide enge som råstof til vores lokaltproducerede og forarbejdede produkter er her basis for smagsoplevelser i verdensklasse.

Rettigheder 

 
 
Foreningen Skaldyrsfestival opretholder copyright © på tekst og billedmatriale på Foreningens digitale platforme, alle trykte publikationer, samt på varemærker, Logo og brands.
 
Billed og tekst materiale udlånes via Sekretariatet 
 
SkaldyrsRock® licenseres på årlig basis
Copyright © 2017. Foreningen Skaldyrsfestival.